fredag, september 01, 2006

Dallas förebreder sig för att fira sin oktoberrevolution



I oktober 1993, strax över 100 år efter att Karl Marx gick bort i sjukdom så startade det som skulle komma att kallas Dallas Oktoberrevolution. En revolutionär rörelse bestående av studenter, fattigbönder och arbetare gick tillsammas till angrepp mot den rika länsherren som på den tiden kontrollerade och styrde området som nu är Republiken Dallas.
Striden var stundom till synes förgäves och alltför hård, men nöden och frihetstörsten drev den medvetna arbetarklassen vidare trots motgångar.

Men vinden vände och den 12:e oktober slöts ett avtal med den fallne länsherren som gav honom en tidsfrist på 20 dagar att lämna regionen. Den arbetande klassen hade gått som segrare ur striden och den 1:a november hade de uppnåt det de så länge hade kämpat för, en fri republik att bo och leva i och kalla sin egen.

Firandet av den Kollektivdemokratiska Mötesrepubliken dallas kommer att starta den 12 oktober och avslutas den 1 november. Även om hela perioden kommer ske i firandets och segerns tecken så planeras det en stor fest på än så länge okänt datum där gamla revolutionärer som nu lever på annat håll kommer bjudas till.

Länge leve Dallas, snart över 13 år av frihet och demokrati!